Sommarnöjen

Sommaren är tveklöst den bästa årstiden. Det är varmt, man kan vistas utomhus utan att behöva frysa och det är ljust länge på kvällarna. Dessutom är sommaren en tid som bjuder på många spännande och roliga nöjen av alla dess slag.

Kryssning eller mindre båtturer

Att åka på en kryssning är ett alldeles utmärkt sommarnöje, vare sig det handlar om en kryssning i Medelhavet under flera veckor eller en sväng till Helsingfors över ett par dygn. Att ligga på däck och steka sig i solen samtidigt som man känner havsluften och hör ljudet från vågorna är kanske något av det bästa som finns.
Har man inte möjlighet att åka på en kryssning är också mindre båtturer ett härligt nöje eller vad sägs som att ta en båttur i skärgården under några timmar och samtidigt äta en härlig supé.

Festivaler

Sommar innebär festival, festival och lite mer festival. Nuförtiden är sommaren fullspäckad med festivaler för alla smaker i form av till exempel Bråvalla, Sweden Rock, Summerburst och Way Out West för att nämna några. Dessutom finns det även en hel del stadsfestivaler på en rad olika orter runt om i landet att besöka för den som önskar det.

Att vara i skogen

Vill man få en liten stunds avkoppling från storstadens puls eller bara vill njuta av naturen när den är som allra bäst är skogen den perfekta platsen för detta. Vill man förena nytta med nöje går det givetvis också bra när man väl är i skogen att till exempel plocka blåbär, lingon eller svamp. Har man riktig tur kanske man även får syn på något djur när man är ute i det gröna. Ett alternativ för den som verkligen vill bli ett med naturen är att tälta i skogen och kanske också helt leva av vad naturen har att erbjuda.

Sightseeing i storstäderna

Sommaren lämpar sig som sagt alldeles utmärkt för utomhusaktiviteter av olika slag, som till exempel några dagar i en storstad. När man väl befinner sig i en storstad ska man givetvis se till att göra så mycket som möjligt av sitt besök. Sightseeing i olika former är ett bra sätt att uppleva en stad på eftersom man då får tillfälle att se väldigt mycket. Ett bra tips om man besöker till exempel Stockholm kan vara att se staden från vattnet i form av en båtsightseeing, något som är en fantastisk vacker upplevelse.