När du ska på konsert utomlands

Det är ren glädje att få se favoritbandet eller artisten live. Att få uppleva sin favoritlåt med tusentals andra människor är ett minne för livet. Att gå på konsert utomlands kan dock vara en helt annan sak.

Undvika lurendrejare

concertTill och med att skaffa biljetterna kan visa sig vara annorlunda. De kanske bara går att köpa i landet, det vill säga att du måste hämta ut dem när du anländer. Det kan kännas som en stor risk men så länge det är från en säker källa brukar det inte vara några problem. Dock finns det många bluffsajter och bluffmakare som säger att ta kan ta hand om biljettbokningen åt dig.

Håll dig till svenska återförsäljare om möjligheten finns. Biljetter till stora konserter i grannländerna och England brukar vara enkla att köpa på svenska sajter. Då ingår köpet i svenska e-handelslagar och du får även hem biljetten i god tid innan avresa. Det finns även sajter som inte bara säljer biljetterna, utan även fixar flyg och eventuellt boende på plats.

Stå i kö

Det här med att stå fint i kön är ett nordisk påfund. Det behöver inte alls vara samma regler som gäller i utlandet. Blir inte rädd eller arg om folk tränger sig före eller är allmänt otåliga och högljudda. Har man med sig barn kan man alltid fråga om hjälp av vakterna så barnen kommer in säkert.

När det är dags för insläpp kan det bli lite kalabalik i kön, speciellt om alla platser inte är numrerade. Det är dags att vässa armbågarna och vara beredd att putta undan folk utan att be om ursäkt. Känns läget oroligt kan man hålla koll på var vakterna är och försöka stå närmare dem.