Den perfekta pokerkvällen

För att varva ner efter en lång arbetsvecka gillar många att spela poker med sina vänner. De kan vara ett gäng som ses varannan vecka eller en gång i månaden, och där de träffas för att spela poker, äta något gott och umgås.

poker

Om man ska anordna en pokerkväll behövs självklart en kortlek. Dessa finns i papp och plast, och de går att köpa både i vanliga butiker och i onlinebutiker som Teknikmagasinet. Plastkort håller sig fina mycket längre och blir sällan böjda och slitna. En sliten kortlek kan göra att man känner igen korten även på baksidan vilket förstör spelet och kan inbjuda till fusk.

För att få det mer realistiskt så rekommenderas att använda spelmarker, sådana som man spelar för på vanliga casinon. De går oftast att köpa i någon leksaksbutik eller liknande. Dela ut samma mängd spelmarker till alla och när någon vunnit samtliga är spelet slut. Gör inte misstaget att trycka låtsaspengar bara, då kan du åka fast för pengaförfalsking.

Om man inte är sugen på att laga mat så beställ pizza, då slipper man tänka på att laga mat och kan fokusera på att spela och umgås. Det ger också mer känslan av att sitta vid ett pokerbord på en pub. Ställ fram lite jordnötter som tilltugg eller lite chips. Det kan lugna nerverna att snaska på lite nötter när spänningen stiger.

Det viktiga med en pokerkväll är att ha roligt tillsammans och att umgås. Poker är ett socialt spel och själva poängen med pokerkvällen är inte bara att spela, även om det är kul. Ifall vännerna av någon anledning får förhinder så kan ett par vändor poker på internet vara minst lika givande. Det kan ge en trevlig stund att spela lite och framförallt chatta med de andra spelarna. Lika socialt och spännande som att spela med kompisarna vid köksbordet.