Göteborg som musikstad

Göteborg erbjuder mycket mer är Scandinavium och Gamla Ullevi, det finns fantastiskt mycket sköna ställen i Göteborg att gå ut och äta en god bit mat och lyssna på skön musik, Göteborg som musikstad är något du absolut måste uppleva.

Självfallet så finns det mycket annat att uppleva och göra i Göteborg, Västkustens pärla. Boka in en weekend och upplev Göteborgs musikliv och shopping. Det finns så mycket att hitta i Sveriges andra största stad. Det finns bra hotell i Göteborg och du kan flanera på dagen och uppleva något i musikväg på kvällen.

Göteborgs konserthus

Vid Götaplatsen ligger denna musikaliska byggnad och sedan 1935 så har det varit verksamhet i konserthuset som byggdes upp efter den tidigare konserthuset på Heden hade brunnit 1928. Med sina 1400 sittplatser så arrangeras fler stora arrangemang allt från klassiska konserter med Göteborgssymfonikerna men även konserter med populära artister.

Nefertiti Jazzklubb

Denna legendariska jazzklubb ligger mitt i Göteborg och har en scen där många både Svenska och utländska jazzmusiker har uppträtt. Med ungefär 200 konserter per år så blandas musikstilar idag, allt från HipHop till elektronisk musik. Boka bord i klubbens restaurang och få även en kulinarisk upplevelse tillsammans med den musikaliska upplevelsen. Kvällen blir då så komplett den kan bli.