Festivalliv

Festivaldöden nämndes i ett tidigare inlägg här på sidan, och visst är det tråkigt när stora musikfestivaler som skänker så mycket glädje till så många måste packa ihop och lägga ner. Men låt oss förbise detta nu och se till hur det faktiskt är att vara på dessa underbara sommarföreteelser. En frizon från vardagen och alla dess bestyr.

På festivalen

FestivalAtt åka iväg på festival är lite som att åka på en tågluff. Man lämnar mer eller mindre hela sin verklighet till förmån för umgänge med både gamla och nya vänner i form av festande, konserter och en massa tokigheter som kan uppstå under en festival.

Det finns en del typiska saker för festivaler som gör dem så härliga att besöka. Här får du ett par exempel på dessa:

  • Gemenskapen – Oftast så åker man iväg i gäng till festivalen. På plats så slår man på större eller mindre campingar upp sina tält. Vanligtvis så är vi svenskar lite reserverade med människor vi inte känner, men på festival så sopas denna detalj under mattan. Det brukar inte ta lång tid innan grannar samlas i ring med sina brassestolar för att snacka om allt och ingenting över en öl – eller tio.
  • Konserterna – Huvudorsaken till att åka på festival kan vara varierad, men det är givetvis så att betalar man dyra pengar för sin biljett så beror det på att det finns en artist man vill se. Och det bästa här är att det kan vara ett helt gäng av konserter du vill se och du behöver inte vänta månader emellan dem – och festen fortsätter emellan dem!