Musikaler

Musikaler är en viktig del av vår tids musikskapande. Det är också en fantastiskt trevlig och upplyftande aktivitet. Många av de bästa verken har funnits i årtionden och turnerar i världen någon eller några gånger. Har du lyckats se det bästa? Om inte kan det vara bra att veta att de flesta favoriterna ständigt går i London, många sedan 10, 20 eller 30 år tillbaka.

Här är förslag på några av de bästa:

  • Les MiserablesLes Miserables – baserad på Victor Hugos bok. Musikalversionen skapad av Boublil och Schönbergs är just nu uppsatt i London av Cameron Mackintosh. Mer än 70 miljoner människor har under 30 års tid sett Les Miserables. Handlingen utspelar sig i 1800-talets Frankrike, där före detta brottslingen Jean Valjean jagas av en övernititsk polisman. När Jean får ta hand om fabriksarbetarens unga dotter Cosette förändras hans liv.
  • Miss Saigon – är liksom Les Miserables en uppsättning av Cameron Mackintosh och baserad på en musikal av Boublil och Schönberg. Denna musikal har i sin tur Puccinis opera Madame Butterfly som grund. Båda berättelserna bygger på en kärlekshistoria mellan en asiatisk flicka och en amerikansk militär, där flickan emellertid blir övergiven med deras gemensamma barn. Medan Puccinis historia handlar om en japansk geisha och en amerikansk löjtnant så är Miss Saigon i stället placerad i 1970-talets Saigon under Vietnamkriget. Miss Saigon är barflickan som förälskar sig i en amerikansk soldat. Musikalen Miss Saigons popularitet är obruten sedan premiären 1989.
  • Billy Elliot är en musikal som i sammanhanget har färre år på nacken – nämligen “bara” 9 år. Scenen är satt i ett fattigt gruvsamhälle där elvaårige Billy Elliot av misstag hamnar i en balettskola och blir passionerad dansare. Med sina mycket unga dansare och musik av Elton John är den en upplevelse utöver det vanliga.

London är platsen att åka till för att uppleva någon av dessa starka och under årtionden älskade musikaler. För att skapa en fungerande resa, till exempel en långhelg i London med en garanterad musikalbiljett i handen kan man boka via Go Music Travel. Där kan man på samma gång boka resa, hotell och musikal och de har biljetter till alla de ovan nämnda musikalerna. En musikalupplevelse är ett minne för livet! En resa till London är något att unna sig!